• Utskriftsikon
  • Nettstedskart
  • Deleikon

Strenge straffer for styreledere i T5PC-komplekset

Sist oppdatert 21.12.2007

I en Økokrim-sak er to tidligere styreledere i T5PC dømt til fengsel i henholdsvis tre og et halvt og to år for å ha tappet T5PC-systemet for ca 15 millioner kroner. En av de medtiltalte fikk også fengselsstraff, mens de to siste tiltalte ble frifunnet.

De to tidligere styrelederne ble av Oslo tingrett i dag dømt til fengsel for flere tilfeller av grov utroskap. Den ene ble også dømt for brudd på regnskapsloven. Begge er fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet i fem år. I tillegg må de tåle inndragning på henholdsvis 3, 6 millioner kroner og 770 000 kroner. Bakgrunnen er at de i 2003 og 2004 tappet T5PC-systemet for ca 15 millioner kroner.

Den tredje tiltalte ble dømt til betinget fengsel i seks måneder for grov utroskap og brudd på regnskapsloven, mens de to siste tiltalte ble frifunnet.

Pengetappingen ble utført via aksjekjøp og transaksjoner mellom selskaper i T5PC-systemet.

T5PC gikk konkurs i november 2004, etter at titusener av personer hadde kjøpt aksjer.

Tidligere er en regnskapsfører og en finansdirektør dømt til betinget fengsel i T5PC-komplekset for medvirkning til regnskapsmanipulasjon under særdeles skjerpende omstendigheter.

Den tidligere styrelederen i T5PC må også stille i retten i mars, da står han tiltalt for ytterligere økonomisk utroskap i T5PC-komplekset.

Kontaktperson i Økokrim: førstestatsadvokat Arnt Angell, tlf 916 46 005 og konst. førstestatsadvokat Thomas Skjelbred, tlf 915 95 376