Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
close

Artikler

Publisert

Artikler

En hospitants betraktninger: Teamarbeid er nødvendig

I 2006 var jeg så privilegert at jeg etter søknad ble innvilget studiepermisjon i tre måneder fra tjenesten som statsadvokat i Agder. Mitt faglige opplegg var todelt; fordypning i emnet kulturminnekriminalitet med mer/ hospitering på Miljøteamet ved Økokrim og særreaksjoner/rettspsykiatri.

Legal eagle og ulovlig kaviar

«Expert Group on Environmental Crime in the Baltic Sea Region» avholdt sitt arbeidsmøte nummer åtte i Edinburgh.

Object-ID – Norsk sjekkliste lansert

Object-ID er en internasjonal standard for beskrivelse av kunst- og kulturminnegjenstander. Dette er et resultat av mange års forberedende arbeid i samarbeid mellom museumsorganisasjoner, internasjonale politi- og tollmyndigheter, kunstbransjen, forsikrings- og takseringsbransjen, for å komme til enighet om hvordan en gjenstand skal identifiseres.

45 år i utforbakke for hummeren langs kysten vår

Siden 1960 har fangstene av hummer i Norge gått kraftig tilbake. Overbeskatning trekkes frem som hovedårsaken til nedgangen, og det spekuleres i om det ikke foregår en relativt omfattende svart omsetting av hummer til hoteller og restauranter, så vel som til privatfolk.

Miljøkrim gav tre års fengsel

Den 59 år gamle tidligere eieren av avfallshåndteringsbedriften Petro Oil i Kragerø, ble etter 8 ukers hovedforhandling i Agder lagmannsrett idømt en straff av fengsel i 3 år, rettighetstap i 5 år og inndragning av 4 millioner kroner. Bedriftseieren anket saken til Høyesterett, men trakk anken kun to dager før saken skulle behandles av Høyesterett i mars i år. I denne saken er det først og fremst miljøet som har tapt ved de overtredelser domfelte har begått.

Fremmede og svartelistede arter

En alvorlig konsekvens av at mennesker reiser, driver handel og har en egen evne til å drasse med seg ting, er at vi sprer og introduserer ulike arter til nye miljøer som de ellers ikke ville ha funnet veien til. På denne måten bidrar vi til at livet på jorda blir gjenstand for en global homogenisering, som er det stikk motsatte av biologisk mangfold.
ØKOKRIM
Post: Pb. 2096 Vika, 0125 Oslo / Besøk: C.J. Hambros plass 2 C, 0164 Oslo
Tlf: 23 29 10 00

Personvern og informasjonskapsler

ØKOKRIM skal behandle personopplysningene dine på en lovlig og sikker måte. Ved å klikke på lenken nederst i denne teksten kan du lese om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Du kan også lese om hvilke rettigheter du har når du er registrert i våre systemer og registre. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på denne nettsiden slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les ØKOKRIMs personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her.