Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
close

 Vis meny

Artikler

Publisert

Artikler

Sporing av rømt oppdrettslaks

Rømt oppdrettslaks påvirker ville bestander av laks. Når rømt oppdrettslaks gyter med villaks vil den ville lakse­bestanden kunne endres genetisk. Fisk som rømmer, utgjør dessuten et økonomisk tap for havbruksbedriften.

Møte i kriminalitetskom­misjonen

UNODC har som mandat å bistå medlemslandene i bekjempelsen av ulovlige narkotiske stoffer og kriminalitet, blant annet menneskehandel, menneskesmugling og terrorisme. FNs kriminalitetskommisjon er ett av to styrende organer for UNODC i Wien. Narkotikakommisjonen er det andre. Det 22. møtet i Kriminalitetskommisjonen ble holdt i Wien 22.–26. april 2013.

Straffutmåling ved overtredelse av forurensningsloven

Få forurensningssaker har vært oppe for domstolene, og det gjør det vanskelig både for domstolene og aktorene å opparbeide seg nevneverdig erfaring i å fastsette straffen i disse sakene. I denne artikkelen gjennomgås noen argumenter som kan benyttes ved straffutmålingen, og forhold det er viktig å klarlegge under etterforskningen.

Fremmede arter i norsk natur

Innførsel av arter til nye leveområder der de ikke er naturlig hjemmehørende, kan i noen tilfeller endre det aktuelle økosystemet vesentlig, for eksempel ved å utkonkurrere arter med nøkkelfunksjon i økosystemet i næringskjeden eller ved å spre sykdommer og parasitter.

Object ID er lansert

Førestill deg at du kjem heim frå ferie no i sommar. Du parkerer bilen i garasjen, tømmer den velfylte postkassa og skal til å låse opp inngangsdøra. Det er då du oppdagar brekkmerka i dørkarmen og ser at det har vore innbrot i huset.

Gondolfører med livet som innsats

Lørdag 24. april 2010 ble en ansatt alvorlig skadet i en arbeidsulykke ved Ulriksbanen i Bergen. Bare flaks og tilfel­digheter gjorde at han overlevde denne høyst uvanlige og ganske spesielle ulykken som medførte både foretaksstraff og personlige bøter til sentrale enkeltpersoner i bedriften.

Metalldetektor til nytte og besvær

Stadig flere kjøper og bruker metalldetektor til hobbyformål i Norge, og metallsøkerforeningene melder om en økende interesse. Dette merkes også i kulturminneforvaltningen, i form av økt innrapportering av funn, men vi ser dessverre også oftere spor av ulovlig graving innenfor områder med automatisk fredete, faste kulturminner.

Anbefaler flere «motangrep» fra aktor

Høyesterettsdommer Magnus Matningsdal ser skjerpede straffer på miljø­området i sammenheng med økt bevissthet og spesialkompetanse i politiet, men han tror dommer om straffutmåling generelt kunne blitt bedre om aktor i Høyesterett ikke uten videre aksepterte lagmannsrettens resultat.
ØKOKRIM
Post: Pb. 2096 Vika, 0125 Oslo / Besøk: C.J. Hambros plass 2 C, 0164 Oslo
Tlf: 23 29 10 00

Personvern og informasjonskapsler

ØKOKRIM skal behandle personopplysningene dine på en lovlig og sikker måte. Ved å klikke på lenken nederst i denne teksten kan du lese om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Du kan også lese om hvilke rettigheter du har når du er registrert i våre systemer og registre. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på denne nettsiden slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les ØKOKRIMs personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her.