Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
close

 Vis meny

Artikler

Publisert

Artikler

Kulturgjenstander, internasjonale konflikter og norske museers rolle

Dramatiske bilder av massive ødeleggelser av uerstattelige kulturminner i Syria og Irak har den siste tiden opprørt mange her hjemme. Opprørsgrupper utnytter bevisst oppmerksomheten slike ødeleggelser får. Har norske museer noen rolle i dette sammensatte, globale problemkomplekset?

Innleid dykker omkom – dykkerleder dømt

Lørdag 3. august 2013 døde en innleid dykker under oppryddingsarbeid på havbunnen i forbindelse med bygging av Tverlandsbrua utenfor Bodø. I mars 2015 ble innehaveren av enkeltpersonforetaket som hadde leid han inn, og som også var dykkeleder, dømt for flere overtredelser av arbeidsmiljøloven i forbindelse med dette arbeidet.

Fjelloppsynet – fjellets voktere

Flere store sammenhengende høyfjellsområder i Sør-Norge er statsallmenningsareal. Her har Fjelloppsynet sitt daglige virke og holder oppsyn med viktige verneområder og naturressurser. I nært samarbeid med politi og Statens Naturoppsyn har Fjelloppsynet en multifunksjonell rolle i disse områdene. Vi har gått litt i dybden i hverdagen til fjelloppsynet, en drømmejobb for mange naturinteresserte.

Fagseminar om miljøkriminalitet

ØKOKRIM arrangerte sitt årlige fagseminar om miljøkriminalitet på Ustedalen hotell på Geilo 25. -27. august. Til seminaret søker ØKOKRIM å samle landets miljøkoordinatorer, miljøjurister, statsadvokater og politiledere som har ansvar for miljøkriminalitet. Formålet er oppdatering og utvikling av miljøkrimfaget samt relasjonsbygging. På seminaret var 23 politidistrikter representert med over 70 deltakere totalt.

ØKOKRIMs trusselvurdering 2015-2016

ØKOKRIM publiserte i juli den nye trussel- og risikovurderingen for 2015-2016. I år har vi laget to dokumenter, en trusselvurdering som fokuserer på de viktigste truslene og utviklingstrekkene innen økonomisk kriminalitet og miljøkriminalitet og en risikovurdering som gjennomgår alle lovbruddskategorier. Vi har også valgt å fokusere på tre områder av norsk økonomi hvor vi mener trusselen for økonomisk kriminalitet og miljøkriminalitet er spesielt stor: finansmarkedet, arbeidsmarkedet og fiskerinæringen. Her presenteres noen av vurderingene våre fra de to dokumentene.

Innspill til organisering av Miljøkrimarbeidet i Nordland politidistrikt

Miljøforum Nordland 2015 ble enige om en liste med innspill rundt organiseringen av miljøkrimarbeidet i det nye Nordland politidistrikt. Innspillene er tiltenkt den nye politimesteren når vedkommende er på plass, men siden ansettelsen drøyer og organiseringsarbeidet delvis går parallelt, ble innspillene sendt både til den nåværende ledelsen i politidistriktene i Nordland og til Politidirektoratet i september 2015.

Nasjonalt fagansvar – også for miljøkrim

ØKOKRIM har på oppdrag fra Riksadvokaten levert to grundige rapporter om nasjonalt fagansvar for økonomisk kriminalitet. MILJØKRIM inviterte sjefen til samtale om nasjonalt fagansvar også på miljøkrimområdet og hvordan miljøkrimarbeidet kan videreføres og styrkes i nye politidistrikter.
ØKOKRIM
Post: Pb. 2096 Vika, 0125 Oslo / Besøk: C.J. Hambros plass 2 C, 0164 Oslo
Tlf: 23 29 10 00

Personvern og informasjonskapsler

ØKOKRIM skal behandle personopplysningene dine på en lovlig og sikker måte. Ved å klikke på lenken nederst i denne teksten kan du lese om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Du kan også lese om hvilke rettigheter du har når du er registrert i våre systemer og registre. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på denne nettsiden slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les ØKOKRIMs personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her.