Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
close

 Vis meny

Artikler

Publisert

Artikler

Kystvakten på tokt

Kystvakten er en integrert del av Sjøforsvaret, og ble opprettet i 1977. Frem til 2012 var Kystvakten organisert i to skvadroner henholdsvis på Sortland og på Haakonsvern i Bergen. Sjefen for Kystvakten hadde da sete i Oslo.

Ulovlig handel med elektronikkavfall i Europa og Afrika

LYON, Frankrike – I den første Interpol-operasjonen mot ulovlig handel med elektronikkavfall ble det beslaglagt over 240 tonn elektronikk og elektriske varer, og det ble igangsatt etterforskning mot omkring 40 selskaper som er involvert i alle sider av den ulovlige handelen.

Åstedsundersøkelse ble avgjørende for tiltale og straff

Mannen hevdet å ha handlet i nødverge for å beskytte hester på egen eiendom da han i oktober 2010 skjøt to skudd med hagle mot en brunbjørn i Løten. Kriminaltekniske undersøkelser ga funn på åstedet som ikke samsvarte med mannens forklaring til politiet. Dette ble grunnlag for tiltale og to runder i rettssystemet.

Tre isbjørner felt i år

Når isbjørn blir skutt på Svalbard, skjer det nesten alltid som følge av at den som skyter, er redd for selv å bli drept av isbjørnen. Litt misvisende kan vi kalle det for nødverge – «misvisende» fordi isbjørnen ikke har rettsstridsevne (straffeloven § 48) – den er ikke et menneske. Likevel har det festet seg en forenkling om at skytteren da handler i nødverge.

Fiske og seismikk – arealkonflikt

Fiskerinæringen og petroleumsnæringen er to viktige næringer for Norge. Begge er i stor grad brukere av samme areal. God sameksistens er viktig, slik at begge næringene kan utøve sin virksomhet. I det følgende beskrives konfliktdempende ordninger og regelverk. Her har også strafferetten en funksjon.

Svindel med kjæledyr på nettet

De siste årene har omsetning av dyr over Internett eksplodert. Det finnes mange nettsteder i Norge som har egne annonsesider for kjæledyr, og det er svært vanlig at folk starter kjøp av hund, katt, hest og fugl via slike annonser.

Færder nasjonalpark – en milepæl i norsk vernehistorie

Nøtterøy og Tjøme har vært svært populære feriesteder for «Badegjestene fra Oslo» i mer enn 150 år. Befolkningen mer en tidobles i sommersesongen. I august i år ble Færder nasjonalpark opprettet i dette området. Dermed er en betydelig del av Vestfolds vakre og egenartede skjærgård blitt nasjonalpark.

Aksjon i skjærgården

For første gang har Arbeidstilsynet, politiet, skatteetaten, godt hjulpet av Kystvakten, samlet ressursene sine og gjennomført kontroll av privat bygging i skjærgården.
ØKOKRIM
Post: Pb. 2096 Vika, 0125 Oslo / Besøk: C.J. Hambros plass 2 C, 0164 Oslo
Tlf: 23 29 10 00

Personvern og informasjonskapsler

ØKOKRIM skal behandle personopplysningene dine på en lovlig og sikker måte. Ved å klikke på lenken nederst i denne teksten kan du lese om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Du kan også lese om hvilke rettigheter du har når du er registrert i våre systemer og registre. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på denne nettsiden slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les ØKOKRIMs personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her.