Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
close

Artikler

Publisert

Artikler

Studenter på oppsynstur med politiet og kystvakten

Kystvaktskipet K/V Titran ligger ved kai i Namsos klar for ekskursjon med studentene på årsstudiet i natur- og kulturminneoppsyn ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT). I tillegg er politiet representert ved miljøkoordinator Nils Roger Duna (Nord-Trøndelag politidistrikt).

På reptilmesse i København

Arbeidsgruppen for bekjempelse av handel med truete arter innenfor Baltic Sea Task Force, arrangerte sitt tiende og siste møte i begynnelsen av oktober. Denne gangen ble møtet arrangert på hovedpolitistasjonen i København. Møtet var hovedsakelig lagt til København på grunn av en større salgsmesse for reptiler som ble arrangert i nærheten.

Pasienthotell i Stavanger i grus

I løpet av 2005 var nytt pasienthotell og parkeringshus ved Stavanger Universitetssykehus (SUS) under oppføring. Fredag 5. august om morgenen ble fire veggelementer i betong montert i hotellbyggets 3. etasje. Ca. kl. 11:00 samme dag raste deler av hotellbygget sammen.

Norsk maleri vendte hjem

I januar 2007 kom det via Interpolsystemet melding om at det etter all sannsynlighet befant seg et maleri i Norge som var meldt stjålet i Tyskland. Eieren av maleriet hadde blitt frastjålet dette høsten 2004 og hadde nylig funnet på Internett at det var solgt på offentlig kunstauksjon i Oslo oktober 2005.

Laksen i Jølstra

Riksadvokaten har opprettholdt henleggelse i sak om vassdragskriminalitet. Et eleveierlag anmeldte i perioden 1998–2005 et energiverk for tolv brå endringer av vannføringen i elva Jølstra, slik at fiskeyngel strandet og døde. Sogn og Fjordane politidistrikt henla samtlige anmeldelser etter bevisets stilling i desember 2005.

Kystverkets organisering og ansvar

Kystverket er Fiskeri- og kystdepartementets etat for sjøtransport, sjøsikkerhet, havner og beredskap mot akutt forurensning. Kystverket arbeider aktivt for en effektiv og sikker sjøtransport gjennom å ivareta transportnæringens behov for framkommelighet og effektive havner. Kystverket forebygger og begrenser skadeeffektene ved akutt forurensning og medvirker til en bærekraftig utvikling i kystsonen.

Gamle mynter – falske og ekte, eller ulovlige og lovlige

Hvert år skifter hundretusener med gamle mynter eiere i samlermarkeder verden over. Det er bare å logge seg inn på en hvilken som helst internasjonal Web-auksjon med mynter som gjenstandskategori for å få tilgang til markedet.
ØKOKRIM
Post: Pb. 2096 Vika, 0125 Oslo / Besøk: C.J. Hambros plass 2 C, 0164 Oslo
Tlf: 23 29 10 00

Personvern og informasjonskapsler

ØKOKRIM skal behandle personopplysningene dine på en lovlig og sikker måte. Ved å klikke på lenken nederst i denne teksten kan du lese om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Du kan også lese om hvilke rettigheter du har når du er registrert i våre systemer og registre. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på denne nettsiden slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les ØKOKRIMs personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her.