Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
close

Fokus

Publisert

Fokus

Avslørt av Facebook – ulovlig eggsanking i Røstlandet naturreservat

Sankingen skulle ha skjedd i Røstlandet naturreservat, som er vernet særlig på grunn av det rike og spesielle fuglelivet. I dette naturreservatet er dyre- og fuglelivet, herunder reirplasser, fredet. Det er altså ikke lov å plukke egg der. I tillegg er egg fra arten fiskemåke fredet hele året, uavhengig av om det plukkes i naturreservat eller ikke.

Ny rapport i kampen mot arbeidsmarkedskriminalitet

Arbeidsmarkedskriminalitet er et sammensatt felt som dekker mange former for lovbrudd, deriblant sosial dumping, tvangsarbeid, bruk av ulovlig arbeidskraft og hvitvasking av utbytte fra kriminell handling. Det kan være vanskelig å avdekke slik type kriminalitet, og konsekvensene av den utgjør en stor trussel for samfunnet.

Svenske og finske storskala «eggoister» – har vi dem også i Norge?

I våre naboland Sverige og Finland har det de senere årene blitt avdekket ulovlig sanking av fugleegg i en skala det nesten er vanskelig å fatte. Bladet «Filter» skrev i okt./nov. 2013 om de tre «Eggoisterna» som lykkes i å stenge ett av Sveriges mest eksklusive naturparadis (Stekenjokkfjellene i Jämtland / Børgefjell nasjonalpark) etter at de hadde bedrevet reirplyndring av flere tusen fugleegg over en periode på noen år. Eggene ble blant annet tatt fra en rekke sjeldne og truede fuglearter.

Blinkskuddet

Hvis du har et bilde du vil dele med leserne, send ditt bidrag til miljokrim.okokrim@politiet.no med en beskrivelse og eventuelt en tittel.

EUs tømmerforordning

EUs tømmerforordning, som trådte i kraft i EU i mars 2013, er en viktig del av EUs politikk mot ulovlig hogst og handel med tømmer og treprodukter av ulovlig opprinnelse.
ØKOKRIM
Post: Pb. 2096 Vika, 0125 Oslo / Besøk: C.J. Hambros plass 2 C, 0164 Oslo
Tlf: 23 29 10 00

Personvern og informasjonskapsler

ØKOKRIM skal behandle personopplysningene dine på en lovlig og sikker måte. Ved å klikke på lenken nederst i denne teksten kan du lese om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Du kan også lese om hvilke rettigheter du har når du er registrert i våre systemer og registre. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på denne nettsiden slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les ØKOKRIMs personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her.