Ønsker kortreiste trær

Illustrasjonsbilde av juletreDet er produsentorganisasjonen Norsk Pyntegrønt som varsler at tilgangen på norske juletrær er dårligere i år, skriver Nationen.

Vi merker godt at det er færre norske juletrær i år. Mange foretrekker norske trær, både ut fra tradisjoner og siden trærne er kortreiste, og flere ringer oss for å prøve å finne noen som kan levere norske juletrær, sier daglig leder Terjer Hidle i Norsk Pyntegrønt til Nationen.Plantet færre trær

Hun forteller at en viktig årsak til at det er færre norske trær i år, er overproduksjon og dumping av danske juletrær i Norge for en del år siden.

– Det var en ekstrem overproduksjon, noe som førte til svært lave priser. Markedet lider av det i dag i form av underdekning, sier Hidle.

Prisfallet gjorde at mange norske juletreprodusenter plantet færre trær noen år, noe som gir utslag i dag. Kilde: TV2.no

 


Skikken med å pynte juletre stammer opprinnelig fra Preussen på slutten av 1500-tallet. Når det første juletreet ble pyntet i Norge, kjenner man ikke til, men i 1850- og 60-årene ble juletreet kjent. Det var derimot først etter 1900 at juletreskikken slo gjennom.

Kilde: Wikipedia