Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
close

Smånytt

Les om reinpolitiets nye navn, en ny overvåknings-app fra Rovdata, den nye nettsiden erdetfarlig.no og mye mer.
Publisert

Smånytt

100 kroner i bot per kubikkmeter

Et samdriftsforetak i Nord-Trøndelag har vedtatt et forelegg fra Politimesteren i Nord-Trøndelag på 40 000 kroner etter at tre polske arbeidere i november 2011 spredte til sammen cirka 400 m³ husdyrgjødsel på ulike skifter med åker eller eng tilhørende samdriften.

Overvåknings-app for rovdyr

Rovdata har ansvaret for overvåkingen av gaupe, jerv, brunbjørn, ulv og kongeørn i Norge, og for at bestandstallene for disse artene er best mulig. Nå tar de i bruk en mobiltelefon-app for å få hjelp med dette.

Er det farlig?

Som et resultat av en storstilt satsning på miljøområdet har Klima- og forurensningsdirektoratet – med hjelp fra Mattilsynet, Miljømerking, Forbrukerrådet og Grønn Hverdag – nå lansert erdetfarlig.no.

Politimesterens blomsterhilsen til Nils Roger Duna

I forbindelse med julekaffen ved politihuset i Namsos lille julaften i fjor overrakte politimester Trond Prytz i Nord-Trøndelag en blomsterhilsen til politioverbetjent Nils Roger Duna som anerkjennelse for hans innsats for politiets arbeid med natur og miljø.

Kvikksølv i grunnen

En bedrift som i ti måneder fra sommeren 2007 oppbevarte kvikksølvforurensende titanrør på et utett dekke og uten tilstrekkelig tildekking, vedtok i desember 2011 et forelegg på 750 000 kroner fra Politimesteren i Haugaland og Sunnhordaland.

Hund skuet på hår

En lørdag i april i fjor utspilte det seg en litt uvanlig lørdagshandel på Oslo sentralbanestasjon. En dame betalte 10 900 kroner for en renraset hundevalp, en pomerianer, men det viste seg imidlertid at hunden ikke var av denne rasen.
ØKOKRIM
Post: Pb. 2096 Vika, 0125 Oslo / Besøk: C.J. Hambros plass 2 C, 0164 Oslo
Tlf: 23 29 10 00

Personvern og informasjonskapsler

ØKOKRIM skal behandle personopplysningene dine på en lovlig og sikker måte. Ved å klikke på lenken nederst i denne teksten kan du lese om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Du kan også lese om hvilke rettigheter du har når du er registrert i våre systemer og registre. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på denne nettsiden slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les ØKOKRIMs personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her.