Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Pressemeldinger

NYHETER

Aksjonerte mot bemanningsnettverk i Litauen

Før jul aksjonerte Nordland politidistrikt (PD) i samarbeid med Økokrim, Finnmark PD og litauiske Financial Crime Investigation Service (FCIS/FNTT) mot et bemanningsnettverk som politiet mistenker har drevet omfattende skattesvik i forbindelse med utleie av arbeidskraft til fiskebruk i Nord-Norge.

Lycamobile-saken: Fengselsstraff og forelegg

To personer er dømt til fengsel for å ha medvirket til grove skattesvik på til sammen ca. 21,4 millioner kroner. Selskapet Lycamobile har vedtatt et forelegg for bl.a. mangelfulle rutiner som kunne ha forhindret lovbruddet.

Ny fengselsdom i kongekrabbe-kompleks

En 46-år gammel svensk statsborger er i Romerike og Glåmdal tingrett dømt til sju måneders fengsel for grovt heleri av 970 kilo ulovlig fangstet kongekrabbe. 

Dømt til fengsel for koronabedrageri

En mann er i Vestfold tingrett dømt til fengsel i 6 måneder og inndragning av 320 000 kroner for bedrageri av en støtteordning innført i forbindelse med covid-19.

Nasjonal risikovurdering 2022

Økokrim og PST har publisert en ny nasjonal risikovurdering for hvitvasking og terrorfinansiering. For hvitvasking er trussel- og risikobildet særlig preget av den økte digitaliseringen vi ser både i økonomien og i samfunnet generelt. 

Gå til arkiv