Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Publikasjoner

NYHETER

Miljøkrim 1/2024

Fremside Miljøkrim

Er du interessert i miljøkriminalitet, les Økokrims nyeste Miljøkrim!

Årsrapport for Økokrim: Økt innsats på forebygging i 2023

Økokrimbygg_baksiden[2]

I 2023 har den nyopprettede forebyggende enheten ved Økokrim iverksatt 28 tiltak. Antall anmeldelser er jevnt økende, og det kom inn over 800 flere tips enn i fjor. Det viser Økokrims årsrapport for 2023, som nå er klar. 

Ny utgave av Miljøkrim

_DSC7023

I disse dager publiserer Økokrim en ny utgave av Miljøkrim. Årets siste utgave tilbyr spennende artikler om blant annet skogbruksloven og skogsdriften i Norge, om kunst som utbytte i straffesaker og Naturpanelet sin rapport om fremmede arter.

Ulovleg hogst kan vere alvorleg miljøkriminalitet

wood-1858613

Ein ny rapport frå Økokrim påpeiker at verdifull skog blir hogga ulovleg i Noreg. Konsekvensane kan vere alvorlege og irreversible, både for trua arter og når klimaet endrar seg.

Økokrim advarer mot oppsøkende og kriminelle håndverkere

Assisterende sjef i Økokrim, Inge Svae-Grotli. Foto: Økokrim.

Planlegger du å pusse opp huset eller hytta i sommer? Billige tilbud fra oppsøkende håndverkere kan fort bli dyrt, dersom du blir bedratt. Nå vil Økokrim advare mot kriminelle håndverkere og oppfordrer til å sjekke opp virksomheten grundig før du takker ja til et rimelig tilbud.

Nytt Miljøkrim 1/2023

Fremsidebilde Miljøkrim

I denne utgaven retter vi fokuset mot skogen. Er straffetrusselen i skogbrukslova hul som en gammel eik? Les om dette og mye annet i Økokrims fagblad Miljøkrim.