Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Hvitvaskingskonferansen 2022

Årets hvitvaskingskonferanse vil bli arrangert ved Clarion Hotel & Congress Oslo Airport den 17. til 18. november. 

Notat - miksetjenester

Nytt notat fra Økokrim om miksetjenester og råd til rapporteringspliktige om hvordan de bør forholde seg til kunder som bruker slike tjenester.

Økokrim deltar på Arendalsuka

Økokrim deltar i flere debatter på Arendalsuka. Debattene streames også. Her finner du en oversikt over arrangementene.

Miljøkrim 1.2022

Miljøkrim-fremsider1[2]

Økokrim sitt fagmagasin Miljøkrim nr. 1.2022 er nå ute.

Kontakt Økokrim om Axie Infinity

Skjermbilde 2022-05-10 kl

I forbindelse med tyveri av kryptovaluta knyttet til spillet Axie Infinity den 23. mars 2022 ønsker Økokrim å kartlegge i hvilken grad nordmenn ble rammet av dette tyveriet.

Ukrainske borgere utnyttes til arbeid

construction-worker-495373

Politiet er kjent med at ukrainske borgere forut for den russiske invasjonen har blitt utnyttet til ulovlig arbeid i flere bransjer i næringslivet, deriblant bygg- og anleggsbransjen og sesongarbeid i landbruket.[1] 

Økokrims trusselvurdering 2022

Nyhetsbilder-Linkedin2

I trusselvurderingen presenterer Økokrim det som forventes å bli de største truslene innenfor våre ansvarsområder de neste årene. Samtidig gis det et oppdatert kriminalitetsbilde og innblikk i forventet utvikling.

Vedrørende sanksjonsregelverket og hvitvaskingsloven

På bakgrunn av konflikten i Ukraina og regjeringens beslutning om sanksjoner mot Russland, ønsker Enheten for finansiell etterretning (EFE) hos Økokrim å minne om forpliktelsene tilknyttet henholdsvis sanksjonsregelverket og hvitvaskingsloven.

God jul fra alle i Økokrim

Digitalt julekort 2021

Merry Christmas and a Happy New Year!

God jul og godt nytt år!

Fröhliche Weihnachten und ein gutes neues Jahr!

Joyeux Noël et bonne année!

Miljøkrim 2.2021

Skjermbilde 2021-12-10 kl

Årets siste «Miljøkrim» er nå publisert. I denne utgaven kan du blant annet lese et intervju med politidirektør Benedicte Bjørnland hvor teamet er bekjempelse av miljøkriminalitet. Videre kan du lese om regulering og kriminalitet i kunstmarkedet og hvitvasking av utbytte fra miljøkriminalitet.

Green corruption

iStock-1168417050

Dette er den første av to artikler om temaet «grønn korrupsjon». I dette nummeret har Miljøkrim snakket med Basel Institute of Governance, og artikkelen tar for seg grønn korrupsjon internasjonalt. Intervjuet publiseres i sitt originalformat på engelsk. I neste nummer vil grønn korrupsjon i Norge bli et tema.

Gå til arkiv