I 2022 arbeidet Økokrim med 76 saker og ga bistand til politidistriktene i 117 saker. Etterforskingen og iretteføringen av egne saker utgjorde det klart største ressursuttaket. Fra 2021 til 2022 viser tallene en klar økning i antall anmeldelser og rapporter om mistenkelige forhold knyttet til bedragerier.
For å gjøre virksomheter bedre i stand til å forebygge og avdekke korrupsjon, lanserer Økokrim nå en liste over indikatorer på korrupsjon som skal hjelpe andre aktører å gjenkjenne denne kriminaliteten.
I forbindelse med tyveri av kryptovaluta knyttet til spillet Axie Infinity den 23. mars 2022 ønsker Økokrim å kartlegge i hvilken grad nordmenn ble rammet av dette tyveriet.
Politiet er kjent med at ukrainske borgere forut for den russiske invasjonen har blitt utnyttet til ulovlig arbeid i flere bransjer i næringslivet, deriblant bygg- og anleggsbransjen og sesongarbeid i landbruket.[1]
I trusselvurderingen presenterer Økokrim det som forventes å bli de største truslene innenfor våre ansvarsområder de neste årene. Samtidig gis det et oppdatert kriminalitetsbilde og innblikk i forventet utvikling.
Statsadvokat Anne Mette Wadman i Enheten for finansiell etterretning (EFE) hos Økokrim har i en årrekke representert EFE, Økokrim og Norge i Egmont Group of Financial Intelligence Units.