Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

A-krimsamarbeidet har verdi

Den anonyme varsleren i «Norge bak Fasaden» gir et feilaktig bilde av jobben som gjøres for å bekjempe arbeidslivskriminalitet, skriver Ole Johan Heir, leder av styringsgruppen for det tverretatlige a-krimsamarbeidet.

Ny utgave av Miljøkrim

_DSC7023

I disse dager publiserer Økokrim en ny utgave av Miljøkrim. Årets siste utgave tilbyr spennende artikler om blant annet skogbruksloven og skogsdriften i Norge, om kunst som utbytte i straffesaker og Naturpanelet sin rapport om fremmede arter.

Ulovleg hogst kan vere alvorleg miljøkriminalitet

wood-1858613

Ein ny rapport frå Økokrim påpeiker at verdifull skog blir hogga ulovleg i Noreg. Konsekvensane kan vere alvorlege og irreversible, både for trua arter og når klimaet endrar seg.

Økokrim meiner lovforslag vil gjere inndraging vanskeleg

Tidkrevjande utanlandsetterforsking og lang fengselsstraff kan gjere at inndragingskrav blir forelda for tidleg. Økokrim meiner det nye lovforslaget til Finansdepartementet vil gjere det vanskeleg å utføre inndraging. 

Her kan du møte Økokrim på Arendalsuka 2023

Banner - Arendalsuka

Økokrim deltar på en rekke arrangementer på Arendalsuka. Vi skal blant annet debattere dyrevelferd, miljøkriminalitet i strandsone og skog, varetransportbransjen, fiskerikriminalitet og svindel. 

Økokrim advarer mot oppsøkende og kriminelle håndverkere

Assisterende sjef i Økokrim, Inge Svae-Grotli. Foto: Økokrim.

Planlegger du å pusse opp huset eller hytta i sommer? Billige tilbud fra oppsøkende håndverkere kan fort bli dyrt, dersom du blir bedratt. Nå vil Økokrim advare mot kriminelle håndverkere og oppfordrer til å sjekke opp virksomheten grundig før du takker ja til et rimelig tilbud.

Nytt Miljøkrim 1/2023

Fremsidebilde Miljøkrim

I denne utgaven retter vi fokuset mot skogen. Er straffetrusselen i skogbrukslova hul som en gammel eik? Les om dette og mye annet i Økokrims fagblad Miljøkrim.

Gå til arkiv