Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelle trusler

Nasjonal risikovurdering hvitvasking

Artikkelfremside

Økokrim og PST har publisert en ny nasjonal risikovurdering for hvitvasking og terrorfinansiering. For hvitvasking er trussel- og risikobildet særlig preget av den økte digitaliseringen vi ser både i økonomien og i samfunnet generelt. 

Ukrainske borgere utnyttes til arbeid

construction-worker-495373

Politiet er kjent med at ukrainske borgere forut for den russiske invasjonen har blitt utnyttet til ulovlig arbeid i flere bransjer i næringslivet, deriblant bygg- og anleggsbransjen og sesongarbeid i landbruket.[1] 

Kriminalitet i serveringsbransjen

bar-g2b1ec1123_1920

Vinteren 2021 advarte politiet barer og restauranter i Oslo mot at organiserte kriminelle nettverk viste en økt interesse for serveringsbransjen under koronapandemien.[1] Serveringsbransjen har lenge vært en utsatt bransje for arbeidslivskriminalitet. Økokrim ser nå at enkelte av aktørene som etablerte seg i serveringsbransjen i etterkant av pandemien har historikk med arbeidslivskriminalitet fra andre bransjer.  

Kriminelle aktører i varetransportbransjen

claudio-schwarz-q8kR_ie6WnI-unsplash

Varetransportbransjen er en lite regulert bransje og det er lave oppstartskostnader knyttet til varelevering. Dette gjør det enkelt å starte opp slike tjenester.