Ola Rollén ble pågrepet i Stockholm onsdag 26. oktober. Pågripelsen skjedde på bakgrunn av en arrestordre utferdiget av ØKOKRIM, som bygger på en beslutning fra Oslo tingrett. Rollén ble lørdag 29. oktober varetektsfengsel i en uke av Oslo tingrett med brev-, besøks- og medieforbud.

– Jeg kan av hensyn til etterforskningen ikke kommentere det konkrete innholdet av siktelsen utover at Rollén er siktet for innsidehandel, og at det dreier seg om et betydelig beløp. Ulovlig innsidehandel har en strafferamme på seks år i fengsel, sier førstestatsadvokat Marianne S. Bender i ØKOKRIM.

Finanstilsynet har anmeldt denne saken til ØKOKRIM, og den blir nå etterforsket i flere land.

– I underkant av 40 prosent av aksjene på Oslo Børs eies av utlendinger. Det er av den grunn viktig at ØKOKRIM også følger med på aksjehandler foretatt av utlendinger og etterforsker saker når det er mistanke om for eksempel innsidehandel, kommenterer førstestatsadvokat Marianne S. Bender i ØKOKRIM.

Kontaktperson i ØKOKRIM: Førstestatsadvokat Marianne S. Bender, tlf. 902 04 300, eller kommunikasjonsrådgiver Mads Kvernen Kleppe, tlf. 996 03 516, mads.kleppe@politiet.no

Ola Rolléns forsvarer er advokat Christian B. Hjort, tlf.  916 33 626, cbh@hjort.no

____________________

De vedlagte bildene av førstestatsadvokat Marianne S. Bender kan fritt benyttes av media mot kreditering av fotograf André Folkedal (trykk på bilde for å laste ned originalen).