Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Rutinebeskrivelse for stans av transaksjon

Av: Mona Lisa Iversen

Rutinebeskrivelsen for stans av transaksjon ligger nå ute på enhet for finansiell etterretning (EFE) sine hjemmesider. Rutinen er en veiledning til alle rapporteringspliktige og beskriver fremgangsmåte i tilknytning til stansing av transaksjon.

Indikatorliste – terrorfinansiering

Av: Mona Lisa Iversen

Det foreligger nå ny indikatorliste på terrorfinanisering. Ta kontakt med kontakt med din bransjeorganisasjon, eventuelt Enheten for finansiell etterretning for å motta indikatorlisten. 

Bruk av kryptovaluta i kriminell virksomhet

Av: Mona Lisa Iversen

Kryptovaluta er en digital valuta som bruker kryptografi for å sikre transaksjoner. Dette muliggjør overføring av store beløp på tvers av landegrenser, som regel med lave gebyrer. I likhet med ordinær valuta (euro, dollar, kroner, m. fl.), benyttes kryptovaluta både som betalingsmiddel og investeringsobjekt. Transaksjonene skjer uten en tredjepart, slik som i en bank. 

Veiledning - rapportering ved ulovlig spillvirksomhet

Av: Andreas Lunde

Formålet med felles veiledning fra Lotteritilsynet og ØKOKRIM ved Enheten for finansiell etterretning (EFE), er å bidra til at banker og andre finansforetak får en bedre forståelse av hva som skal rapporteres til hvem knyttet til ulovlig spillvirksomhet.