Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

NYHETER

Rutinebeskrivelse for forbud mot gjennomføring av transaksjon

Rutinebeskrivelsen for forbud mot gjennomføring av transaksjon ligger nå ute på Enheten for finansiell etterretning (EFE) sine hjemmesider. Rutinen er en veiledning til alle rapporteringspliktige og beskriver fremgangsmåte i tilknytning til stansing av transaksjon.

Indikatorliste – terrorfinansiering

Det foreligger nå ny indikatorliste på terrorfinanisering. Ta kontakt med kontakt med din bransjeorganisasjon, eventuelt Enheten for finansiell etterretning for å motta indikatorlisten. 

Bruk av kryptovaluta i kriminell virksomhet

Kryptovaluta er en digital valuta som bruker kryptografi for å sikre transaksjoner. Dette muliggjør overføring av store beløp på tvers av landegrenser, som regel med lave gebyrer. I likhet med ordinær valuta (euro, dollar, kroner, m. fl.), benyttes kryptovaluta både som betalingsmiddel og investeringsobjekt. Transaksjonene skjer uten en tredjepart, slik som i en bank. 

Veiledning - rapportering ved ulovlig spillvirksomhet

Formålet med felles veiledning fra Lotteritilsynet og ØKOKRIM ved Enheten for finansiell etterretning (EFE), er å bidra til at banker og andre finansforetak får en bedre forståelse av hva som skal rapporteres til hvem knyttet til ulovlig spillvirksomhet.